Projektering El/tele i nytt parkeringshus

EKG Elkonsultgruppen i Karlstad AB projekterar för El/Tele i Löfbergs Fastigheters nya parkeringshus alldeles intill Löfbergs lagerbyggnad centralt i Karlstad. Parkeringshuset som håller på att byggas kommer att bli ett öppet och publikt parkeringshus, cirka 16 meter högt och med en totalyta på cirka 22 000 kvadratmeter.

Parkeringshuset kommer att inrymma cirka 600 parkeringsplatser med sina fem våningar från markplan och uppåt med ett sjätte plan på taket, som också kommer att bestå av parkeringsplatser. Det kommer att bli blandat med både allmänna platser och fasta platser.

Vi projekterar för el och tele

”Vi arbetar som underleverantör till Rydahls Elektriska Eftr. AB och projekterar för el och tele i det nya parkeringshuset. Vi arbetar utifrån en framtagen systemhandling när vi projekterar där vissa krav är specificerade”, säger Lars Bernhardsson ansvarig projektör.

”Vårt arbete är att ta fram lösningar med ritningar och specifikationer för all el och tele i parkeringshuset som uppfyller de ställda kraven. Det kommer bl.a. att bli LED-belysning i hela huset som dessutom är närvarostyrd för att det skall bli så energieffektivt som möjligt. Vi förbereder också för framtida laddstationer för el-bilar. Tele är i det här fallet är projektering av datanätverk för bl.a. betalstationer och brandlarm på alla våningsplan”, säger Lars.

Stockholmsfirman Projektengagemang har ritat det nya parkeringshuset och byggnadens form är inspirerad av en vattenspegel. Byggnaden skall även belysas under kvällstid.

Vid eventuella frågor kring projektet kontakta Lars Bernhardsson.

Vill du veta mer om oss på EKG kontakta oss gärna!

Share This